Kokta eller stekta fläskfyllda knyten från norra Kina
Ingredienser:
Deg
5 dl vetemjöl
2 dl vatten
Fyllning
1/2 kinakål
1/2 kg fläsksfärs
1 tsk hackad ingefära
1 msk risvin
1 msk soja
1 tsk salt
1 msk sesamolja
Förbered: Fyllningen:
1. Skölj och hacka kålen fint.
2. Blanda i en skål: fläskfärs, ingefära, vin, soja, salt, sesamolja och till sist den hackade kålen. Blanda samman väl.
Degen:
1. Sikta mjöl i en stor skål och tillsätt vatten lite i taget. Rör om tills det bildats en ganska tjock deg. Knåda degen 5 min eller tills den är jämn. Täck över med en fuktig handduk och låt den vila 30 min.
2. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. När degen är några millimeter tjockt, stansa ut rundlar med ett lämpligt stort glas.
Fyllning: Lägg ca 2 tsk av fyllningen på en rundel och vik den dubbel. Nyp ihop kanterna för att få den fina formen.
Koka eller stek, ca 5 minuter. Dippa i soja eller äkta chinese style, vinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar